DIY: Polaroid Picture's

15:48


Droom jij ook al zo lang van een polaroid camera. Maar laat jouw budget het niet toe?

Dan heb ik de oplossing voor jou. Je maakt ze gewoon lekker zelf met eender welke foto die je hebt. Geen paniek het is zo simpel dat zelfs het kleinste kind het kan. Allereerst download je de Polaroid frame die ik speciaal hier op gezet heb dat jullie deze kunnen downloaden.


Deze open je in een programma dat kan Word zijn maar ook zeker een ander foto bewerkings programma zijn.


Wanneer je deze hebt geopend verschaal je die naar de gewenste grote, het oorspronkelijke formaat is dat van een polaroid van een instax mini 8.

Wanneer je die hebt kan je jouw foto’s beginnen openen en verschalen H 8.5 cm op B 5.5cm. De binnenkant is H 6.1 cm op B 4.5 cm. Je kan jouw foto hier aan aanpassen of je frame of het juiste deel zetten. Je frame of je foto verschalen doe je op deze manier. Je klikt op je frame en krijg je bovenaan een extra tabblad met opmaak, daar klik je op en bij grootte kan je jouw frame bijsnijden wat ik als eerste heb gedaan.




























En vervolgens klik je op het kleine pijltje bij grootte. Nu krijg je een scherm waar je de hoogte en de breedte kan aanpassen, klik zeker onderaan de hoogte-breedteverhouding vergrendelen uit. Anders wilt hij die exacte afmetingen niet aanhouden.


Hoe ik altijd te werk ga is zowel mijn frame als mijn foto in contour zetten dit doe je via, je gaat op je foto staan en klik je hierop met je linkermuisknop en dan ga je naar tekstterugloop en dan contour.


Hierna moet je jouw foto nog naar de achtergrond plaatsen dit doe je door met je linkermuisknop te klikken op je foto, dan op naar achtergrond plaatsen en vervolgens naar achtergrond.



Nu kan je jouw frame op de juiste plek zetten op je foto.

Voordat je deze gaat afdrukken kan je best nog je frame in de opmaak rechthoek schaduw midden hierdoor zie je duidelijk de lijnen voor de snijden.


En nu ben je zo goed als klaar eigenlijk enkel nog afdrukken en uitknippen of snijden dit kan je op gewoon papier doen maar je kan deze ook op fotopapier afdrukken en lijkt het net echt.

Tip: sommige fotopapieren raken de foto’s snel beschadigt wil je de houdbaarheid verlengen plastificeer deze dan, zo kan je ze bewaren onder en telefoonhoesje of in je portemonnee zonder bang te zijn dat ze beschadigt geraken.





Zo een simpele en goedkope manier om polaroids te maken. Hou jij ook zo veel van polaroids of vind je het juist helemaal niks voor jou? Laat zeker hier onder iets achter of deel het met mij op sociale media.

Veel liefst Birgit

Xx

You Might Also Like

0 reacties

Like us on bloglovin

Follow

Like us on facebook